Intervju sa Dr. Frenk Kinslouom –

utemeljiteljem kvantne sinhronizacije


...

“Kvantna sinhronizacija (Quantum entrainment) je proces vrlo brzog isceljivanja

koji može raditi svako. Bez obzira imate li slomljenu nogu ili slomljeno srce."

“Prvo postanete svesni, nakon toga je sve drugo šlag na torti života. Jednom kada

postanete svesni, nemate šta da radite i nemate kud. To je zato što ste vi, čista

svesnost, već svuda i radite sve.”

...

Dr. Frank Kinslow je doktor hiropraktičar i učitelj za gluve, klinički duhovni savetnik i

začetnik procesa kvantnog entrejnmenta. Predaje i podučava ovu metodu širokoj publici.

Autor je knjiga “Tajna trenutnog isceljenja” i “Kvantno življenje”. Živi u Sarasoti na Floridi

gde ima privatnu savetodavnu praksu i predaje na Univerzitetu Everglejds.

*

Intervju

...

Kvantna sinhronizacija (Quantum Entrainment), tehnika duhovnog prosvetljenja koju je

utemeljio dr. Frenk Kinslou (Frank Kinslow), metoda je ovladavanja/lečenja koja se bazira

na čistoj svesnosti ili dubokom odmaranju.

...

Kvantna sinhronizacija (KS) se može naučiti u nekoliko trenutaka, nisu potrebne godine.

Taj izvanredan proces pomalo podseća na vedantu, zen i "Moć sadašnjeg trenutka". Dr.

Kinslou ga je opisao u ovom intervjuu.

...

Dr. Patricia Donworth: Vi ste bivši hiropraktičar, dugo godina se bavite meditacijom,

učitelj ste za gluve i duhovni savetnik. Sva ta iskustva, ali posebno meditacija, koliko sam

razumela, pomogli su vam da razvijete kvantnu sinhronizaciju (KS). Recite nam kako se

razvila KS?

...

Dr. Frank Kinslow: Od mojih kasnih 20-ih do ranih 40-ih, proveo sam skoro tri godine u

dubokoj, tihoj meditaciji, često sakriven od svih u Alpima. I kad sam bio zauzet poslom i

podizanjem porodice i dalje sam meditaciji posvećivao tri i po sata dnevno. Počeo sam

podučavati druge tehnikama koje sam primio iz "viših sfera" i okupio oko sebe nekoliko

tragalaca za unutrašnjim mirom i prosvetljenjem.

...

Posle sedam godina predavanja, shvatio sam da još uvek nešto nedostaje. Odustao sam od

svega i vratio se u osamu kako bih kontemplirao o "ničemu" ili "čistoj svesnosti". Posle još

sedam godina ćutnje, shvatio sam da nikuda ne trebamo ići i ništa ne trebamo raditi. Sve je

savršeno baš tako kako jeste. Vidite, "ništa" ne daje odgovore, Ono JESTE odgovor!

Duboko odmaranje, čista svesnost, duboki mir – to bi bili drugi izrazi kojima se opisuje

iskustvo «ničega» ili «bez misli».

...

Pri kraju 1980-ih razvio sam metod samoistraživanja koji omogućava da jedna osoba

"preda" iskustvo dubokog mira drugoj, nešto poput vrste prenosa "duhovne energije" od

jedne osobe drugoj. To je bila preteča kvantne sinhronizacije. Vremenom sam usavršavao

proces i uklanjao ono što nije bilo potrebno. Rezultat je bio KS – brz, jednostavan proces

koji budi dublju unutrašnju svesnost, a isceljivanje je jednostavno prateći učinak.

...

PD: Dakle, dajte nam definiciju kvantne sinhronizacije i objasnite kako deluje.

FK: Kvantna sinhronizacija je proces vrlo brzog isceljivanja koji može raditi svako. Bez obzira imate li slomljenu nogu ili slomljeno srce, morate se odmarati da biste ozdravili. Želite li telesno, emocionalno ili duhovno ozdravljenje, potreban vam je dubok odmor. Što je dublji odmor, brže je ozdravljenje. Čista svesnost najdublji je odmor koji možete postići. Otkrio sam proces koji telu, umu i duhu trenutno pruža dubok odmor i brzo ozdravljenje. Deluje za nekoliko sekundi. To je ono što zovem kvantna sinhronizacija.

...

PD: "Što je dublji odmor, brže je ozdravljenje." Zanimljivo. Recite nam više o odnosu između "odmora" i "svesnosti".

FK: Koristim reč "odmor", jer svi znamo da se od odmora osećamo bolje. Ali ovaj KS odmor toliko je dubok, da je nepomičan. Kada doživljavamo čistu svesnost, doživljavamo taj dubok, nepomičan mir, čak i dok nastavljamo da mislimo, govorimo i živimo. Kad se to desi, blagi mir prožima našu aktivnost. Postajemo slobodni od vezujućeg utiecaja svakodnevnih briga. Osećamo se jedinstveno posebni, kao da nam je otkrivena neka kosmička tajna da je svet sasvim u redu baš takav kakav je. To je prava ljubav. Ona uklanja zabrinutost zbog sledećeg uragana, hipoteke, cena benzina i problema sa zdravljem i odnosima. U stanju smo izaći iz patnje i ludila tipičnih za ljudsko stanje i videti ih iz šire perspektive mira i harmonije. Sveća je sjajna u tamnoj noći, ali postaje beznačajna pod punom svetlošću Sunca.

...

PD: Dakle, ključ je u čistoj svesnosti. Ljudi potroše godine pokušavajući da uđu u čistu svesnost. Postoje stotine, ili hiljade puteva, metoda i procesa za postizanje mira, tišine... Prema vašem procesu, kažete da je moguće postići čistu svesnost u samo nekoliko minuta. Zatim učite ljude da žive iz tog stanja čiste svesnosti. Obećavate li više nego što možete da ispunite?

FK: Obećanja nisu potrebna. Nema ničega što bi trebalo postići. U stvari, čista svesnost ne može se postići jer je već imamo. Ili tačnije, nema "nas" koji bi postigli ono što je svuda, čitavo vreme. Ne bih želeo da zvučim misteriozno, ali ako mislite da treba nešto da postignete da biste postali svesni sebe ili prosvetljeni, onda ste već izgubili bitku. Sve što se može postići, može se i izgubiti. Čista svesnost ne može se ni dobiti, ni izgubiti. Zato, sve što treba uraditi je - postati svestan čiste svesnosti, a to je neverovatno lako učiniti.

...

PD: Dakle, uvedite nas u kvantnu sinhronizaciju. Kakva je dinamika dešavanja, prema vašem mišljenju?

FK: Sve stvorene stvari sastoje se od energije i reda: stolice, zvezde, dlake i kruške. Čitav život jednostavno je forma i energija kojoj dodeljujemo imena. Ali odakle potiču? Možete reći od atoma, ali odakle potiču atomi? Sve potiče od čiste svesnosti, sve je čista svesnost. Osoba koja se bavi kvantnom sinhronizacijom pokreće ozdravljenje tako što postaje intenzivno svesna esencije svesnosti, dok je maglovito svesna fizičkog ili emocionalnog problema. Tada tiho posmatra i kao čista svesnost stvara alternativnu verziju originala. Ta alternativna verzija nudi telo/um oslobođene disharmonije i s njom povezanim simptomima. Praktičar KS-a ne čini ništa. Samo pažljivo posmatra čistu svesnost i u pravom trenutku pogura stvaranje u smeru ozdravljenja, to je sve. Rad na tom suptilnom nivou pruža inicijatoru predivan osećaj neograničenog širenja, mira i blaženstva. Kada postanete svesni čiste svesnosti, čarobne stvari počnu da se dešavaju same od sebe. Mi zapravo ne radimo ništa, a sve se dešava za nas.

...

PD: Kako radite s čistom svešću kako biste izazvali konkretne promene... umesto da samo ostanete u blaženoj svesnosti?

FK: To je najbolje od svega. Pošto postignete čistu svesnost ne morate da radite ništa. Ona zna kako da izleči. Uvek ste ispunjeni čistom svešću, i zato već znate kako da iscelite. Ne morate da naučite da lečite, treba samo da budete svesni čiste svesnosti. Baš kao što ne morate da naučite da dišete. Sve što vam treba je vazduh. Ne morate da naučite kako da ozdravite. Sve što vam treba je čista svesnost.

...

PD: U redu, to vredi za inicijatora KS, ali šta je s osobom koja je prima?

Na primer, Džon Smit je došao kod vas na tretman i kaže da ima ukočeno rame i bol u krstima. Dva pitanja:

1) Kako se vaše iskustvo "čiste svesnosti" prenosi na Džona i pokreće promenu? - i

2) Kakva je Džonova uloga u isceljivanju?

FK: Moja uloga je u tome da postanem svestan čiste svesnosti, a zatim stanem sa strane, jer čista svesnost najbolje zna šta treba učiniti. Ja ne sprovodim energiju, ne primenjujem tehniku, ne prizivam anđele ili vodiče, ne sledim propisani niz pokreta rukama – ništa od toga. (Iako bilo što od toga može pomoći kod drugih tehnika, u KS to ne radimo.) I dok partner (osoba koja se isceljuje) može da ima određenu nameru, to zapravo nije bitno, jer se prepuštamo neograničenoj mudrosti čiste svesnosti. Čista svesnost zna za to ukočeno rame i bol u krstima. Čista svesnost takođe zna za stvari kojih Džon možda uopšte nije svestan. Predajemo se čistoj svesnosti i sklanjamo se s puta. U toj vrsti rada nema mesta egu. Mi se sklanjamo s puta i savršena stvar se dogodi sama od sebe.

...

PD: A kakva je uloga osobe koja se isceljuje, tj. partnera u procesu kvantne sinhronizacije?

FK: Nikakva. Da jednostavno - "bude". Ne treba da se fokusira na nameru, vizualizuje bilo šta ili sprovodi energiju. U stvari, što partner manje radi - to bolje. Partneri jednostavno puste da im um slobodno teče i ne pokušavaju da "pomažu". Stanje čiste svesnosti obuhvata partnera. Poznato je da neki partneri mogu da dožive efekt "talasa" ili "klimanja", drugi se mogu njihati ili osećati talas blaženstva. Ali ta iskustva nisu neophodna. Znam da to zvuči previše dobro da bi bilo istina, ali ti učinci događaju se stalno, kako s početnicima tako i onima koji se ceo život bave isceljivanjem. U stvari, tokom osnovne radionice KS, prisutni dožive to u roku od 30 minuta. Posle toga, što više rade kvantnu sinhronizaciju, više postaju svesni čiste svesnosti. To je zaista jednostavno kao što zvuči.

PD: Mnogo se pisalo o "nameri" ili "moći namere". Popularne knjige i filmovi, uključujući "Tajnu" i slično, uče o "moći namere" ili "zakonu privlačenja". Zanimljivo, otkrića na području kvantne teorije sada ukazuju na podatke da što je neka namera preciznija, što se preciznije vizualizuje i oseća, jače smo usmereni na određeni rezultat, a možda isključujemo "bolje i veće" mogućnosti. Koja je uloga – ako je uopšte ima - "fokusirane namere" u procesu kvantne sinhronizacije?

FK: Znam da je mnogo toga rečeno o nameri. Neki smatraju da namera treba da bude vrlo precizna, u svakom pogledu vrlo detaljna. Ti sistemi oslanjaju se na to da pojedinci odlučuju šta je najbolje i onda očekuju da će tim vođenim naporom to i ostvariti. S procesom kvantne sinhronizacije nije tako. KS-ovci se oslanjaju isključivo na čistu svesnost. Znaju da je neograničeni izvor cele kreacije u tim pitanjima mudriji od individualnog uma. U KS-u, onaj koji traži pomoć implicitno izražava nameru, a rešenje se nalazi u neograničenoj mudrosti čiste svesnosti.

...

PD: Vaši opisi podsećaju me na Tolov rad i "moć sadašnjeg trenutka". Kao da ste tu filozofiju odveli korak dalje pravim procesom za dobijanje konkretnih rezultata. Je li to dobar opis kvantne sinhronizacije?

FK: Vrlo dobar. Kvantna je upravo to: manifestovana moć sadašnjeg trenutka. Postajemo svesni nepokretnog “sada” i, dok se kupamo u njegovom nepokretnom obilju, posmatramo kako obavlja sav posao. Možemo reći da je to put do unutrašnjeg obogaćenja i svesnosti sebe za lenjivce.

...

PD: Pre nekoliko dana sam razgovarala sa jednom ženom koja mi je rekla da jednostavno više ne želi da se bori. Čini se da je za mnoge od nas život neprestana borba: bilo da se radi o dolaženju do novca da se spoji kraj s krajem, zadržavanju posla, otplaćivanju kredita s hipotekom, da i ne govorimo o našem fizičkom zdravlju. Ne bi li bilo divno pronaći put, metod koji je bez borbe, lak, bez napora?

FK: Pronašli ste ga. Kvantna sinhronizacija je bez napora. Samo na taj način i može da deluje. Kada vidimo da KS deluje bez našeg mešanja, počinjemo da osećamo da se svi problemi u našem životu – finansije, posao, odnosi, itd. – takođe mogu rešavati bez napora. To nam pruža trenutno psihičko olakšanje. Ideja da se prepustimo nije nova. Praktična tehnologija za trenutno postizanje tog života bez napora postoji. Zovemo je Kvantna sinhronizacija.

...

PD: Da se na trenutak vratimo na vašu biografiju. Je li postajo neki 'Eureka!' trenutak u kojem ste shvatili da bi čista svesnost mogla da izazove isceljenje?

FK: Nekoliko meseci bio sam ozbiljno bolestan. Moje telo i um bili su toliko slabi da mi je i samo ustajanje iz kreveta bilo telesno i emocionalno iscrpljujuće. Jednog dana usred te tame i depresije, moj svet je stao, kao da svemir zadržava dah. Spoljašnji svet nastavio je da se okreće, ljudi i stvari ponašali su se kao i pre, ali sam doživljavao nepokretnost iza svega toga. Pronašao sam tajnu Sopstva - duboku, prodiruću univerzalnu ljubav rođenu iz čiste svesnosti. Nastavio sam telesno i duhovno da ozdravljujem, ali čak je i to bio moj relativni život; "ja" koje je pre te spoznaje bilo ceo moj život. Iza tog života ležala je predivna nepomičnost čiste svesnosti. Oduvek je bila tamo, ali ja na nju nisam obraćao pažnju. Prva stvar koju učinimo za polaznike radionica kvantne sinhronizacije je da im pokažemo punoću koja leži izvan njihovog "ja".

...

PD: Šta se dogodilo s vašom bolešću, tamom i depresijom?

FK: Nisam doživeo spontano isceljenje tela/uma. Telo/um nastavili su da trpe još jednu ili dve godine. Ono što se istog trena izlečilo bila je moja duša. Iskustvo bolesti tonulo je u drugi plan kako su rasli mir i harmonija. Moj spoljašnji život nije se mnogo promenio u odnosu na ranije, ali u sebi sam bio slobodan od patnje. To je bilo fantastično! Moja stopala su bila čvrsto na zemlji, dok mi je duša slobodno letela neograničenim nebeskim prostranstvima. Iskoristio sam to iskustvo u razvoju kvantne sinhronizacije.

...

PD: Možete li mi dati neke primere kako je Kvantna sinhronizacija delovala u vašem životu ili u životima nekih vaših klijenata?

FK: Kvantna sinhronizacija deluje na svemu. Deluje svaki put, ali ne uvek onako kako mislimo da će delovati. To je zato što čista svesnost ima vlastiti um – univerzalni um izvan ograničenja naših individualnih umova. Fizički, oni koji primenjuju KS su ublažili ili potpuno izlečili stanja kao što su artritis, lomovi i uganuća, problemi sa želucem, opstipacija. Ako patite od toga, KS vam može biti od pomoći.

Na emocionalnom polju, KS je stvarno moćna. Uticaj trauma i emocionalnih poremećaja koji su trajali ceo život, može se izlečiti za nekoliko minuta. Baš neki dan, kod mene je bio četranestogodišnjak koji je četiri godine bolovao od teške depresije. Od jedne KS seanse potpuno se promenio. Njegova majka zahvalila mi se što sam joj vratio njenog sina. Ali teško je prihvatati zasluge kada niste ništa učinili.

Najuočljiviji je duhovni rast kroz KS. Agresivni ljudi se smire, smeteni i frustrirani ljudi "ugledaju svetlo", dugogodišnji tragaoci pronađu to za čim su tragali u vlastitoj tradiciji. To je zaista čudesno posmatrati na svim nivoima.

...

PD: Šta osoba koja prima KS oseća ili doživljava?

FK: Partner će najpre osećati telesno opuštanje zbog dubokog odmora koji prati proces. Zatim će mir osetiti i u umu. To iskustvo brzo će se produbiti i telo počinje da se njiše ili savija dok svaku ćeliju prožima čista svesnost. U toj fazi um može doživljavati duga razdoblja bez misli. To je ujedno vreme kada se mogu manifestovati blaženstvo ili radost i čini se da je sa svetom sve u redu, kao što i jeste. Nakon KS, zatražim od partnera da još jednom oceni problem. Rezultati su često dramatični, pa čak i čudesni.

...

PD: Dakle, seansa nije samo seansa isceljivanja, to je seansa učenja kako mogu sve više da pristupam čistoj svesnosti u životu, i na taj način podstičem ozdravljenje jednostavno kroz to što ću postajati svesniji/a.

FK: Tako je. U potpunosti ste pogodili. Prvo postanete svesni, nakon toga je sve drugo šlag na torti života. Znam, zvuči otrcano, ali shvatili ste šta želim da kažem. Jednom kada postanete svesni, nemate šta da radite i nemate kud. To je zato što ste vi, čista svesnost, već svuda i radite sve.

PD: Mora li neko biti fizički prisutan s onim ko primenjuje KS ili se može koristiti i za lečenje na daljinu?

FK: KS se može obavljati na daljinu za nekoga na drugom kraju grada ili na drugom kraju sveta. Deluje jednako dobro kao KS pri fizičkom susretu, neki kažu čak i bolje. Deluje zato što je čista svesnost svuda.

...

PD: Šta je s kućnim ljubimcima, biljkama, kompjuterima i automobilskim akumulatorima koji ne sarađuju? Spomenuli ste da se KS može koristiti za sve, uključujući nežive predmete…

FK: Sa stvarima isti je slučaj kao i sa isceljivanjem na daljinu. Sve je prožeto čistom svesnošću. Ljudi, kućni ljubimci, biljke... Sve reaguje na KS. Vaš ljubimac će je obožavati. Imali smo štence kojima su se ispravili kukovi, mačke i pse kojima je izlečeno neurotično ponašanje, ptice koje su se oporavile od infekcija, itd. Nije neobično da osobe koje primenjuju kvantnu sinhronizaciju, poprave pokvarene blendere, uzgoje veći paradajz , podebljaju svoje bankovne račune, pronađu prijatelje, lako se voze kroz najveće gužve i ublaže stres na poslu. Ništa nije izvan uticaja čiste svesnosti.

...

PD: Bila sam na nekoliko vaših seminara i jedno od najboljih iskustava bilo mi je kad smo radili grupnu KS...

FK: Isceljujuća moć grupne meditacije dobro je naučno dokumentovana. Grupna KS izvanredno je delotvorna u stvaranju tog "grupnog" učinka. Uticaj jedne osobe eksponencijalno se povećava s brojem ljudi u grupi. U grupi svaka osoba spomene svoju ličnu želju, a zatim ostali članovi obavijaju tu želju čistom svesnošću.

To je kao da posejete seme u najplodnije tlo koje možete da zamislite. U grupi od 100 ljudi, na primer, svaka želja dobije pažnju n2 ili 10.000 ljudi u čistoj svesnosti. To bi trebalo da osigura prilično dobre prihode od vaše početne investicije.

*

Više o Kvantnoj sinhronizaciji:

...

www.kinslowsystem.com

http://www.kinslowsystem.com/downloads.html

Pure Awareness

Quantum Entrainment Demonstration

The Science of Quantum Entrainment

Quantum Entrainment and Quantum-Healing - Facebook

Stop Your Thoughts

http://www.youtube.com/watch?v=7kY7VSmolxQ

http://slobodni.net/t114852/

*

Priredio: P.Š.

 

Copyright by Tomislav Trbojevic, 2010

toolbar powered by www.mit3xxx.de